KUULONSUOJAIMET

Kuulonsuojaus - Kuulonsuojaimet Arctic Safetyltä

Kuulonsuojaimet on valittava käyttäjälle sopivaksi ja työolosuhteiden mukaan. Oikeanlainen kuulonsuojain vaimentaa turvallisuuden, tehokkuuden ja mukavuuden kannalta riittävän paljon melua – ei liikaa, jotta varoäänet kuuluvat ja myös kommunikointi olisi mahdollista. Myöskään ei liian vähän, jotta kuulo ei vaurioidu.

Kuulosuojain vaihtoehtoja on paljon

Arctic Safety tarjoaa henkilön ja työolosuhteiden mukaan monenlaisia ratkaisuja korvatulpista pehmustettuihin kuppikuulonsuojaimiin kuten Peltor kuulonsuojaimet.

Esimerkiksi kuppikuulonsuojaimissa valitaan sangallinen, kypäräkiinnitteinen tai niskasankamalli tilanteen mukaan. Riskiarvioinnin kautta päätetään, kuinka paljon melua suojain suodattaa ja tarvitaanko kommunikointia varten puheääntä korostavaa kuulonsuojainta. Kuulonsuojamia saa myös eri varusteluilla, esimerkiksi bluetooth kuulonsuojaimet ovat suosittuja.

Miten valita sopiva kuulonsuojain?

Melua on ympäristössämme lähes kaikkialla, ja siksi melulle altistumista voidaan pitää myös merkittävänä ongelmana. Etenkin työympäristössä melutaso voi olla päivittäin niin korkealla, että kuulosuojaimet ovat välttämättömät.

Terveyden ja turvallisuuden vuoksi on tärkeää, että suojaudut kunnolla kunnon kuulonsuojaimien avulla melua aiheuttavilta tekijöiltä, ei ainoastaan työssä vaan myös vapaa-aikana. Korjaamattomia vammoja syntyy valitettavan helposti ja niiden kanssa joutuu elämään.

  • Melun määrän suuruus riippuu ajasta ja melutasosta.
  • Jos oleskelet päivittäin yli 85 dB melutasossa, kuulosi on suojattava.
  • Kun korvan kuulo vaurioituu, sitä ei enää voida korjata.
  • Mukava ja istuva kuulosuojain, sovitettuna vallitsevaan melutasoon, on paras takuu kuulonsuojauksessa.

Toisinaan melun estäminen ei riitä. Joskus on pystyttävä myös sulkemaan melu ulkopuolelle ja päästämään tärkeät äänet läpi. Äänenhallintaan tarkoitetuissa kuulosuojaimissa käytetään patentoituja elektronisia tekniikoita, jotka suodattavat haitallisen melun pois, mutta päästävät hälytys- ja varoitusäänet sekä puheen läpi.

Image

Elektroniset kuulonsuojaimet

Arctic Safetyllä on hyvä valikoima elektronisia kuulonsuojaimia. Kuulonsuojaimessa voi olla kommunikointimahdollisuus bluetoothin kautta tai radiopuhelintoiminto. Saatavana on myös ns. kuuleva toiminto, jonka avulla ympäristömelu saadaan torjuttua ja samalla puheääniä vahvistettua. Kuulevan toiminnon ansiosta voit suojata kuuloa, mutta pysyt selvillä lähiympäristön tapahtumista. Musiikin avulla voit puolestaan tehdä työrutiineista entistäkin miellyttävämpiä. FM-radiolla vahvistetut kuulonsuojaimet suojaavat melulta, ja samalla voit kuunnella musiikkia sisäänrakennetusta radiosta.

Älykkäät korvatulpat

Tiesithän, että tänä päivänä on saatavilla myös korvatulppia, jotka ovat paitsi kevyet myös älykkäät? Korvatulpat vaimentavat ympäristön melun, ja lisäksi voit kuunnella musiikkia ja puhua puhelimessa samalla kun työskentelet. Kysy lisää tai tule tutustumaan paikan päälle!

Kuulemisiin,
Mika ja Hanne