TIKKAAT JA TYÖPUKIT

Kotimaiset turvalliset ja monipuoliset tikkaat löytyvät meiltä Suomi-Tikkaan valikoimasta. Suomi-Tikkaat valmistetaan alusta loppuun saakka Suomessa Sipoon Talmassa, josta Arctic Safety toimittaa tikkaat suoraan asiakkaan osoitteeseen. Osa tasotikkaista ja työpukeista löytyy myös suoraan meidän Kolmenkulman myymälästämme. Valitse aidosti kotimaiset tikkaat, joissa jatkuva kehitystyö näkyy tuotteiden laadussa ja turvallisuudessa.

Tikkaiden valinta

Mistä tunnistaa, että tikkaat ovat turvalliset ja vaativaan ammattikäyttöön suunnitellut ja tehdyt?

  • Keveydestä, kestävyydestä ja jatkuvasta kehitystyöstä
  • Tuista eli tukiaisista, jotka yhdistävät tikkaiden askelmat tikkaiden runkoon. Tuet vahvistavat tikkaita sivuttaissuunnassa, tuovat jämäkkyyttä ja pitävät napakan ryhtinsä vuodesta toiseen
  • Tikkaiden materiaalista, puolien ja askelmien profiilista sekä askelmien ja tasojen pintakuviosta
  • Taso -ja nojatikkaiden pitävistä liukuesteistä
Suomi-tikkaat, nojatikkaat Pituus 409 cm, puolia 2 x 8

Vinkit tikkaiden turvalliseen käyttöön

Arctic Safety:ltä hankitut tikkaat, pukit ja erilaiset porrastasot ovat turvallisia käyttää, kun niitä käytetään sellaisiin töihin, joihin ne on tarkoitettu.

  • Tikkaita tulee käyttää tasaisella alustalla siten, että ne seisovat tukevasti ja suorassa. Varmista tikkaiden alapään pito (esim. jäästä ja irtosorasta).
  • Pidä tikkaiden sivupaarteista kiinni koko ajan kiivetessäsi ja kiipeä aina kasvot tikkaisiin päin.
  • Tikkaat kestävät 150 kilon staattisen kuormituksen.
  • Työskennellessäsi työtasottomilla A-tikkailla jätä aina vähintään 2 ylintä puolaa/askelmaa käyttämättä. Ne toimivat nojatukena jaloille. Älä päästä käsillä irti tikkaista.
  • Kenkien pohjiin kerääntynyt lumi ja maa-aines aiheuttavat liukkautta, tikkaiden liukuestekuvioinnista huolimatta. Myös tikkaiden pintaan mahdollisesti muodostunut jää tekee pinnasta liukkaan. Kopista kenkien pohjat sekä poista lumi ja jää tikkaiden pinnasta ennen niille nousua.
  • Nojatikkaiden oikea nojakulma on 75 °. Tikkaiden neliönmallisten puolien astinpinta on vaakasuorassa silloin, kun tikkaat ovat oikeassa kulmassa.

Tikkaiden turvallisuusohjeet rakennustyömailla

Valtioneuvoston asetus Vna 205/2009 määrittelee työmaiden tikasohjeen. Lisäksi Rakennusyritysten tikasohjeistus tarkentaa sitä edelleen. Katso Suomi-tikkaan linkki:

https://www.suomi-tikas.fi/turvallisuusohjeistukset-rakennustyomailla/

Materiaali työtikkaissa ja pukeissa

Kaikki Arctic Safetyn myynnissä olevat tikkaat, tasot ja pukit valmistetaan alumiinista, joka on säänkestävä sekä kevyt materiaali.

Kotimaiset tikkaat ammattikäyttöön

Arctic Safety tarjoaa nopealla toimitusajalla laadukkaat tikkaat ja työpukit, tasotikkaat, nojatikkaat, yhdistelmätikkaat ja myös portaikossa työskentelyyn porraspukit -ja tasot suoratoimituksena tilaajalle. Osa tuotteista löytyy jo suoraan Kolmenkulman myymälästämme. Tervetuloa tutustumaan tai pyydä tarjous soittamalla tai sähköpostilla.

Turvallisista tikaskauppaa,
Arctic Safetyn Mika ja Hanne.

Image