SILMIENSUOJAIMET JA HITSAUS

Suojalasit ja suojamaskit tärkeänä osana työturvallisuutta

Silmään kohdistuva tapaturma on usein vakava ja voi jättää ikuisen silmävamman. Silmätapaturman voivat aiheuttaa kipinät, roiskeet, sirpaleet ja lentävät kappaleet. Näiltä kaikilta voit suojautua käyttämällä suojalaseja tai työn luonteen mukaan suojamaskia, esimerkiksi hitsausmaskia.

Valitse silmänsuojaimet niin, että ne myötäilevät kasvojen rakennetta ja istuvat tiiviisti.  Näin huomioit myös sivuilta ja alhaalta tulevat mahdolliset riskit. Henkilökohtaisessa silmiensuojauksessa (EN 166) olosuhteet määrittelevät ominaisuudet,  ja Arctic Safetyn valikoiman suojalasit myös näyttävät hyviltä!

Valikoimastamme löydät esimerkiksi erilasiet suojalasit, kuten nauhamalliset lasit ja hitsauslasit. Lisäksi valikoimastamme löytyy kasvomaskeja kuten hitsausmaski, erilaiset suojamaskit, kasvonsuojaimet ja visiirit. Meiltä myös suositut ja laadukkaat Bolle suojalasit.

Iskunkestävät ja huuruuntumattomat suojalasit

Lukuisilla eri pinnoitteilla suojalasit saadaan sietämään koviakin iskuja. Nopeilta kappaleilta suojauksen tunnuksena linsseissä käytetään F-, B- tai A-merkintää. Platinum-pinnoite on erinomainen suoja huurtumista vastaan ja kestää erittäin hyvin myös mekaanista kulutusta. Laadukkaissa malleissamme pinnoite löytyy kummaltakin puolelta linssiä. Naamiomalliset suojalasit suojaavat lentäviltä hiukkasilta, roiskeilta tai kaasuilta ja höyryiltä.

Vältä silmien väsyminen ja päänsärky sopivilla suojalaseilla

Suojalasien valinnassa kannattaa varmistaa, että niiden optiset ominaisuudet vastaavat työn vaatimuksia. Optisia luokkia, jotka kuvaavat linssin optisia ominaisuuksia, on 1–3, näistä 1 on paras. Useita suojalaseja on saatavilla myös omilla linssivahvuuksilla, joilla voidaan taata turvallinen työskentely ja hyvälaatuinen työn tulos. Altistumme päivittäin myös luonnonvalon ja elektronisten laitteiden näyttöjen siniselle valolle.  Esimerkiksi CSP-linssillä tätä rasitusta voidaan tehokkaasti vaimentaa, ja linssi ehkäisee myös häikäistymistä sisältä ulos mentäessä 
Image

Vältä silmien väsyminen ja päänsärky sopivilla suojalaseilla

Lentävät kappaleet ja roiskeet voivat vahingoittaa silmien lisäksi myös kasvoja. Tällöin kasvot tulee suojata peittävällä muovi- tai verkkovisiirillä. Pääpannalla visiiri voidaan säätää sopivaksi. Visiiri voi olla yhdistetty myös kypärään tai osaksi hengityssuojainta.

Myös hitsausmaski on kasvojensuojain, joka suojaa silmiä ja kasvoja hitsatessa. Hitsausmaskit voivat olla valmistettu säteilyä suodattavista materiaaleista tai ne voivat olla sähköoptisia suodattimia, jotka tummuvat automaattisesti valokaaren syttyessä.

Image
Image
Pitkänäköistä ostamista ja ylläpitoa

Panosta silmänsuojaimien hankintaan. Näköaistisi on korvaamaton, ja sitä suojelemalla voit myös samalla näyttää hyvältä. Muista tarkistaa aina, että suojalaseja ostaessasi niistä löytyy CE-merkintä. Ylläpidä suojalasien kuntoa pitämällä linssit puhtaana puhdistuspyyhkeillä, puhdistusasemilla tai spraysuihkeilla ja säilyttämällä suojalaseja pussissa tai kotelossa.

Me Arctic Safetylla autamme sinua oikeanlaisten silmäsuojainten valinnassa. Tarvittaessa voimme tulla myös työpaikallesi kartoittamaan juuri sinun tarpeisiisi ja työtehtäviisi soveltuvat suojaimet.

Näkemisiin,
Hanne ja Mika