Naisten työvaatteet

Käsityöaloilla, teollisuudessa ja rakennuksilla työskentelevien naisten voi olla vaikea löytää hyvin istuvia työvaatteita. Istuvuus vaikuttaa merkittävästi työvaatteen toimivuuteen. Esimerkiksi liian leveä takki rajoittaa liikkumista ja tuntuu epämukavalta. Naisten työvaatteet on suunniteltu mukailemaan naisvartalon muotoja, ne tuntuvat mukavilta ja niissä on helppo liikkua koko päivä.

Väärän kokoinen työvaate voi olla myös erittäin suuri työturvallisuusriski, sillä liian pitkä hiha voi tarttua pyöriviin laitteisiin tai aiheuttaa vaaratilanteen takertumalla johonkin. Ennaltaehkäise siis mahdolliset työtapaturmat oikean kokoisilla vaatteilla.

Useimmat työhousut valmistetaan jo markkinoilla Unisex-malleina, jolloin niihen käyttäjäkuntaan sopivat niin miehet kuin naisetkin. Osalta vaatevalmistajista löytyy jo eri lantion leveyksillä olevia naisten työhousja ja usein myös D-mitan työhousu sopii monelle naiselle hyvin.

Työtakeissa myös muotoilu ja leikkaus alkaa erottumaan naisten työvaatteissa ja leikkauksiltaan muodokkaampi takki istuu käyttäjälleen ja myös näyttää hyvältä.

Näytetään tulokset 1–12 / 36