Muut suojakypärät

Muut suojakypärät osasto sisältää eri valmistajien suojakypäriä niin teollisuus-, rakennus- kuin vierailijakäyttöön. Usein työympäristö määrittelee turvakypärältä vaadittujen ominaisuuksien määrän. Putoamissuojauksessa tarvitset eri ominaisuuksia kuin maansiirtotöissä ja vallitsevat olosuhteet vaikuttavat usein siihen, valitsetko työkypärän ilmastoinnilla vai ilman.

PÄÄNSUOJAIMEN VALINTA

Selvitä aluksi lisävarusteiden ja muiden suojainten käyttö. Kask työkypärät on laaja tuoteperhe, josta löytyy jokaiselle sopiva malli ja väri. Käytä ilmastoitua kypärää kuumassa ja hiostavassa työssä, lipallinen kypärä estää häikäisyä, mutta se voi rajata työntekijän näkemisaluetta varsinkin katsetta ylöspäin. Jos työskentelet kylmässä, sovita ja varmista kypärän ja alushupun toimivuus yhdessä. Samoin Kask ja Petzl, josta löydät suomalaisten suosimat mallit joka lähtöön. Uvex täydentävät teollisuuskypärä malleina kokonaisuuden.

KÄYTTÖ

Kypärän leukahihnan avulla kypärä pysyy paremmin päässä ja se estää kypärän putoamista päästä. Vaihda kypärä uuteen, jos kypärän kuoreen on kohdistunut voimakas isku tai jos siinä hiushalkeamia tai sen sisäosat ovat vahingoittuneet. Kypärän antamaa suojaa heikentää muovin haurastuminen, virheellinen säilytys, auringonvalo, kuumuus, kylmyys tai kemikaalit.

HUOLTO

Tarkasta ja huolla kypärä säännöllisesti valmistajan ohjeiden mukaan.

SÄILYTYS

Säilytä kypärät sisätilassa esimerkiksi hyllyssä, suojaa ne auringonvalolta, kemikaaleilta, kuumuudelta, kylmyydeltä ja kosteudelta. Noudata aina valmistajan käyttöohjeessa antamia ohjeita säilytyksestä.

Näytetään tulokset 1–12 / 17