KULUNOHJAUSTUOTTEET, KILVET, KYLTIT JA TARRAT

Kulunohjaustuotteet turvalliseen liikkumiseen työmailla ja niiden lähistöllä

Kulunohjaustuotteilla ohjataan ja varoitetaan ihmisiä turvalliseen kulkemiseen infran, liikenteen ja työmaiden alueilla. Tuotteiden avulla ohjataan ja varoitetaan poikkeamista sekä viestitään turvallisesta suunnasta tai kiertotiestä selkeästi.

Liikenteen- ja kulunohjaukseen löytyy kattava valikoima erilaisia tuotteita, kuten lippusiimat, varoitusnauhat ja teipit sekä liikennekartiot, sulkupylväät ja kiinteistöpuomit.

Sulkupylväät

Sulkupylväitä käytetään työkohteissa rajaamaan työmaa-alueet liikenteelle varatulta tilalta. Sulkupylvään kanssa voidaan helposti käyttää sulkunauhoja ja lippusiimoja. Sulkupylväs asennetaan siten, että se pysyy pystyssä kaikissa tavanomaisissa tilanteissa. Laitteet eivät saa haitata kohtuuttomasti liikennettä tai esimerkiksi väylien kunnossapitoa.

Työmaa-aidat, kiinteistöpuomit ja suoja-aidat

Kiinteistöpuomit ovat loistava ratkaisu kaikissa taloyhtiöissä lumenpudotusaikaan ja eri alueiden tai tilojen turvaamiseksi muiden huoltotöiden aikana. Kiinteistön kulkuesteenä kiinteistöpuomi on erinomainen vaihtoehto sen säänkestävyyden ja helpon liikuteltavuuden vuoksi.

Työmaiden rajaamisessa voidaan käyttää esimerkiksi vahvaa oranssia verkkoaitaa. Sitä on helppo kiinnittää metallikiinnikkeisiin, muovitolppiin tai sulkupylväisiin. Yhdellä työmaa-aidalla saa rajattua sivupituudeltaan reilun 10 metrin kokoisen alueen (suoja-aidan pituus on 50 metriä).

Image

Liikennekartiot

Liikennekartiot käyvät tilanrajaukseen ja varoitusmerkeiksi moniin poikkeustilanteisiin. Erikokoisiin varoituskartioihin voidaan kiinnittää myös ketjukiinnikkeet ja yhdistellä niitä isompien tilojen rajaamiseksi. Kiinnikkeisiin ripustetaan muovinen kettinki. Heijastimien avulla muovikartiot näkyvät myös pimeässä ja lisäävät turvallisuutta. Liikennekartiot ovat 45 cm, 75 cm ja 100 cm korkeita. Lippusiimat tai varoitusnauhat soveltuvat liikennekartioiden väliin.
Image

Lippusiimat ja kettingit

Lippusiima ja muoviketju soveltuvat nopeaan tilan rajaukseen ja toimivat hyvin esimerkiksi työmaiden tilanrajauksessa. Muovikettingit sopivat parhaiten liikennekartioihin erityisen ketjukiinnikkeen avulla, ja lippusiimat voidaan kiinnittää sulkupylväisiin tai liikennekartioihin. Lippusiima on puna-keltaista ja erottuu hyvin. Huollettuna ja varastoituna laadukkaat tuotteet kestävät “isältä pojalle”. Lippusiima ja muovinen ketju ovat 25 m pitkiä.
Image

Kilvet, kyltit ja tarrat

Arctic Safetyn valikoimasta löytyy satoja varoitus-, kielto-, opastus- ja muita kilpiä useina eri kokoina sekä materiaaleina. Kilvet ovat ISO 7010 standardin mukaisia.  Yleisimmät kilvet löytyvät verkkokaupastamme. Osa varastosta ja loput muutamien päivien toimitusajalla.

Poistumistiemerkinnät, kiinteistökilvet ja ensiapukilvet ovat niitä yleisiä ja useimmin kysyttyjä. Valintaa tehdessä kilven koko ja materiaali kannattaa miettiä valmiiksi.  Opaste/kyltti tulisi sijoittaa niin, että se varoittaa tai ohjeistaa kulkijaa ajoissa.  Opastekilvet tuovat turvallisuutta myös kiinteistöihin.

Kilpien materiaalit

Kilpien materiaaleja ovat alumiini, muovi, tarrat ja magneetit. Isot ulkokyltit tehdään useimmiten 3 mm paksusta alumiinista, pienemmät 1 mm paksusta raaka-alumiinista. Sisäkäyttöön tuleva opaskilpi on usein muovia (tavallinen tai jälkivalaiseva) tai tarra.

Tilaa oma tarra tai kyltti

Oman tarran tai kyltin tilaaminen on helppoa. Lähetä meille sähköpostilla oma suunnitelmasi kyltistä tai tarrasta, tai ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä tarpeitasi vastaava kyltti.  Valmistamme raakavedoksen ja arvioimme hinnan, sitten sinä päätät tilauksen.

Paloalan kilvet

Paloturvallisuusopasteet ovat palokunnan toiminnan kannalta välttämättömiä. Paloalan kilvillä kerrotaan esimerkiksi palopostien sijainti, sammutuspeitteiden ja sammuttimien sijainti ja muu olennainen tieto sammutustöitä varten.

Jälkivalaisevat kilvet

Jälkivalaisevia opasteita tulisi käyttää poistumisteiden ja alkusammutus- sekä ensiaputarvikkeiden merkitsemiseen, jotta niiden löydettävyyttä pystytään parantamaan.

Poistumistieopasteet

Poistumisteiden merkintä on erittäin tärkeä osa rakennuksen turvallisuutta. Rakennusmääräyksissä kehotetaan merkitsemään uloskäytävät ja pääsy niille etenkin tilanteissa, joissa uloskäytävien ovet ja niille pääsy eivät ole selvästi nähtävissä tai muut ovet voivat harhauttaa ulos pyrkijöitä.

Varoituskilvet

Varoituskilvet ohjaavat ihmisiä toimimaan turvallisesti. Niitä käytetään, mikäli työntekijälle aiheutuvia vaaratilanteita ei voida välttää tai riittävästi vähentää yleisillä teknisillä tai rakenteellisilla toimenpiteillä. Varoituskilvet toimivat muita turvatoimia täydentävinä.

Valikoima ja saatavuus kulunohjaustuotteissa ja kilvissä

Arctic Safety tarjoaa kattavan valikoiman alan laadukkaimpia tuotteita. Verkkokaupassamme on vain yleisimmät laajasta valikoimasta kulunohjaustuotteiden, varoituskylttien, kilpien ja tarrojen osalta. Kysy lisää s-postilla: info@arcticsafe.fi ja me vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

Turvallista kulkemista varman kumppanin kanssa,
Hanne ja Mika
Arctic Safety Oy

Image