Hitsausmaskit ja suojaimet hitsaukseen

Hitsausmaskit ja suojaimet ovat monipuolinen tuoteryhmä, josta löytyy laajasti suojaimia, kun suojaudutaan hitsaustöiden riskejä vastaan. Hitsauksessa ja polttoleikkauksessa on suojauduttava kipinöiltä ja syttymiseltä, UV-säteilyltä, kirkkaalta valolta, lentäviltä siruilta ja hitsauksen tavasta ja kestosta riippuen myös valokaaren aiheuttamalta vaaralta, melulta ja hengitysilman epäpuhtauksilta.

CE-merkittyjä ja turvallisia, kyseiseltä vaaralta suojaamaan tarkoitettuja henkilönsuojaimia hitsaukseen. Hitsauksessa ja polttoleikkauksessa tarvittuja suojaimia ovat vähintään hitsausmaskit ja suojaimet, hitsauskäsineet, hitsausvaatteet ja hitsaukseen soveltuvat turvajalkineet.

Hengitysilman epäpuhtauksia voidaan vähentää tehokkaalla yleis-ilmastoinnilla ja paikallispoistolla. Paikallispoistoilla on kuitenkin lyhyt toimintasäde, minkä vuoksi hitsausmaskiin yhdistetään usein puhallinlaitteella varustettu hengityksen-suojain. Puhallinlaitteita löytyy useilta valmistajilta ja niihin voidaan helposti integroida hitsaus-maski. Mikäli puhallinyksikön käyttö ei ole mahdollista, soveltuvat markkinoilla olevista puolinaamareista jo suurin osa hitsausmaskien alle pienen kokonsa puolesta. Esim. GVS:n puolinaamari soveltuu tähän käyttöön mainiosti.

Hitsaushuurut ovat pieniä hiukkasia, jotka pystyvät tunkeutumaan syvälle keuhkoihin. Hitsauksessa syntyy myös terveydelle haitallisia hitsauskaasuja, mm. typen oksideja ja otsonia. Suljetussa ympäristössä, mm. säiliössä, on hengityksensuojaimena käytettävä aina paineilmalaitetta, sillä hitsaushuurujen ja –kaasujen pitoisuudet voivat olla erittäin suuria ja happipitoisuus saattaa vähetä.

Näytetään tulokset 1–12 / 44