Tulppa- sanka- ja nauhamalliset kuulosuojaimet

Tulppa- sanka- ja nauhamalliset kuulosuojaimet ovat monesti erittäin kätevä ratkaisu kuulonsuojaukseen. Käytetään myös lisäsuojaukseen kun perus kuppisuojaimet eivät riitä. Pienen kokonsa puolesta mahtuvat eri suojainyhdistelmien sisälle ja suojaustasot ovat monelle yllätys. Nämä kevytsuojaimet suojaavat usein paremmin kuin isommat kuulonsuojaukseen olevat esim. kuppimallit. Suojkaustasot SNR liikkuvat 23 dB ja 39 dB välimaastossa isolla haitarilla siis, joten varmista oma tarpeesi huolella. Nauha- sankamallien etuna on että useita voidaan pestä ja käyttää uudelleen sekä ne on mukava tiputtaa kaulalle taukojen ajaksi.

Kuulosuojain vaihtoehtoja on paljon

Arctic Safety tarjoaa henkilön ja työolosuhteiden mukaan monenlaisia ratkaisuja korvatulpista pehmustettuihin kuppikuulonsuojaimiin. Esim. kuppikuulonsuojaimissa valitaan sangallinen, kypäräkiinnitteinen tai niskasankamalli tilanteen mukaan. Riskiarvioinnin kautta päätetään kuinka paljon melua suojain tai kuulonsuojaimet suodattaa ja tarvitaanko kommunikointia varten puheääntä korostavaa kuulonsuojainta. Halutaanko musiikkia ja tarvitaanko bluetooth-yhteyttä? Elektroninen kuulonsuojaus kehittyy jatkuvasti edelleen.

Kuulonsuojain töissä ja vapaalla

Melua on ympäristössämme lähes kaikkialla, ja siten merkittävä ongelma. Sen vuoksi on tärkeää, että suojaudut kunnolla, ei ainoastaan työssä vaan myös vapaa-aikana. Korjaamattomia vammoja syntyy helposti ja niiden kanssa joutuu elämään.

Melun määrän suuruus riippuu ajasta ja melutasosta.

  • Jos oleskelet päivittäin yli 85 dB melutasossa, kuulosi on suojattava.
  • Kun korvan kuulo vaurioituu, sitä ei enää voida korjata.
  • Mukava ja istuva kuulosuojain, sovitettuna vallitsevaan melutasoon, on paras takuu kuulonsuojauksessa.

Toisinaan melun estäminen ei riitä. Joskus on pystyttävä myös sulkemaan melu ulkopuolelle ja päästämään tärkeät äänet läpi. Äänenhallintaan tarkoitetuissa kuulosuojaimissa käytetään patentoituja elektronisia tekniikoita, jotka suodattavat haitallisen melun pois, mutta päästävät hälytys- ja varoitusäänet sekä puheen läpi.

Näytetään tulokset 1–12 / 24