Sadevaatteet ja vedenpitävät työvaatteet

Perinteiset sadevaatteet ovat täysin vedenpitäviä. Vaikka kuinka paljon sataisi, sadetakki pitää käyttäjän kuivana. Useista eri malleista löydät sinulle sopivat niin työympäristöön kuin työmatkoille, festareille tai kalastukseen loistava valinta.

Vesipilariarvo

Vesipilariarvo kertoo kankaan vedenpitävyyden. Se ilmoitetaan aina millimetreinä, esim. 20 000 mm. Jo 10 000 mm vesipilariarvo pitää kovankin sateen, mutta retkeilykäyttöön on suositeltavaa valita vähintään 20 000 mm vesipilariarvo.

Vesipilariarvo on laboratoriossa mitattu vedenpitävyys. Se ilmoittaa kuinka suuren vesimassan, vesipilarin, kangas kestää. Käytännön elämä ei kuitenkaan vertaudu laboratorio-olosuhteisiin. Kun istut märälle penkille, niin muodostuu paljon suurempi paine. Tai kun teet töitä eri asennoissa, niin sadevaatteeseen kohdistuu suurempi paine sen kiristyessä ihoa vasten. Tämän takia suosittelemme vertailemaan tuotteiden  vesipilariarvoja, joilla varmistat tuotteen vedenpitävyyden.

Kankaan vesipilariarvo ei kuitenkaan yksin kerro vaatteen vedenpitävyyttä. Useimmiten vuoto tapahtuu saumoista, ja siksi on tärkeää, että kaikki saumat ovat aina sisäpuolelta teipattuja. Kaikkien suurempien valmistajien kuorivaatteet ovat aina teipattuja.

Vedenpitävyys vs. hengittävyys

Perinteiset kumiset ja polyuretaaniset sadevaatteet pitävät sateen ulkona työmatkoilla, kevyessä ulkoilussa ja paikallaan ollessa, mutta hikoillessa vaatteet alkavat kostua sisältä päin, sillä kosteus ei pääse haihtumaan. Nämä ovat yksinkertaisia, käytännöllisiä ja halpoja vaatteita sekä hyviä vaihtoehtoja kun istutaan tai seistään pitkiä aikoja eikä hikoilla.

Näytetään kaikki 11 tulosta