Radiokuulosuojaimet

Radiokuulosuojaimet ovat suosittuja ja näitä löytyy nykyään laaja valikoima. Lähtökohta on että kuulonsuojaus toteutuu ja on turvallinen. Radiotoiminto tuo mukavuutta ja on jo usein hyvällä äänentoistolla ja esim. bassolla. Radiokuulosuojaimia löytyy myös ns. kuulevana mallina jne.

Arctic Safety autta mielellään löytämään juuri sinun tarpeisiin sopivan kuulosuojaimen. Jostavilta merkeiltä löytyy varmasti sopiva ratkaisu kaikkeen vaatimuksiin. Peltor ja Zekler ovat johtavia kuulosuojainvalmistajia ja tekevät jatkuvaa tuotekehitystä alalla.

Kuulosuojain vaihtoehtoja on paljon

Arctic Safety tarjoaa henkilön ja työolosuhteiden mukaan monenlaisia ratkaisuja korvatulpista pehmustettuihin kuppikuulonsuojaimiin. Esim. kuppikuulonsuojaimissa valitaan sangallinen, kypäräkiinnitteinen tai niskasankamalli tilanteen mukaan. Esim. Radiokuulosuojaimet löytyvät kaikissa malleissa. Riskiarvioinnin kautta päätetään kuinka paljon melua suojain tai kuulonsuojaimet suodattaa ja tarvitaanko kommunikointia varten puheääntä korostavaa kuulonsuojainta. Halutaanko musiikkia ja tarvitaanko bluetooth-yhteyttä? Elektroninen kuulonsuojaus kehittyy jatkuvasti edelleen. Kuulosuojaimia löytyy myös paristoilla ja ladattavia malleja. On tärkeää huomioida myös muut suojaimet, kun valitaan kuulonsuojausta. Yhteensopivuus pitää varmistaa ja että ne ovat hyväksyttyjä  ja CE merkinnät ym. löytyvät tuotteista.

Kuulonsuojain töissä ja vapaalla

Melua on ympäristössämme lähes kaikkialla, ja siten merkittävä ongelma. Sen vuoksi on tärkeää, että suojaudut kunnolla, ei ainoastaan työssä vaan myös vapaa-aikana. Korjaamattomia vammoja syntyy helposti ja niiden kanssa joutuu elämään.

Melun määrän suuruus riippuu ajasta ja melutasosta.

  • Jos oleskelet päivittäin yli 85 dB melutasossa, kuulosi on suojattava.
  • Kun korvan kuulo vaurioituu, sitä ei enää voida korjata.
  • Mukava ja istuva kuulosuojain, sovitettuna vallitsevaan melutasoon, on paras takuu kuulonsuojauksessa.

Toisinaan melun estäminen ei riitä. Joskus on pystyttävä myös sulkemaan melu ulkopuolelle ja päästämään tärkeät äänet läpi. Äänenhallintaan tarkoitetuissa kuulosuojaimissa käytetään patentoituja elektronisia tekniikoita, jotka suodattavat haitallisen melun pois, mutta päästävät hälytys- ja varoitusäänet sekä puheen läpi. Kuulevat kuulosuojaimet ovat säädettävissä itselle ja työpaikkalle sopivaksi. Kuulevalla kuulosuojaimella on etunsa myös turvallisuuuden näkökulmasta, varoäänet kuullaan hyvin mutta kuuloa heikentävät kovat impulssiäänet saadaan jäämään kuulosuojaimen ulkopuolelle.

Näytetään kaikki 7 tulosta