Kuulonsuojaimet

ARCTIC SAFETY Kuulonsuojaimet

Kuulonsuojaimet on valittava käyttäjälle sopivaksi ja työolosuhteiden mukaan. Arctic Safety Kuulonsuojain on vaimennettava turvallisuuden, tehokkuuden ja mukavuuden kannalta riittävän paljon melua – ei liikaa, jotta varoäänet kuuluvat ja myös kommunikointi olisi mahdollista. Myöskään ei liian vähän, jotta kuulo ei vaurioidu. Vaihtoehtoja löytyy tarpeen mukaan.

Kuulosuojain vaihtoehtoja on paljon

Arctic Safety tarjoaa henkilön ja työolosuhteiden mukaan monenlaisia ratkaisuja korvatulpista pehmustettuihin kuppikuulonsuojaimiin. Esim. kuppikuulonsuojaimissa valitaan sangallinen, kypäräkiinnitteinen tai niskasankamalli tilanteen mukaan. Riskiarvioinnin kautta päätetään kuinka paljon melua suojain tai kuulonsuojaimet suodattaa ja tarvitaanko kommunikointia varten puheääntä korostavaa kuulonsuojainta. Halutaanko musiikkia ja tarvitaanko bluetooth-yhteyttä? Elektroninen kuulonsuojaus kehittyy jatkuvasti edelleen.

Arctic Safety Kuulonsuojaimet töissä ja vapaalla

Melua on ympäristössämme lähes kaikkialla, ja siten merkittävä ongelma. Sen vuoksi on tärkeää, että suojaudut kunnolla, ei ainoastaan työssä vaan myös vapaa-aikana. Korjaamattomia vammoja syntyy helposti ja niiden kanssa joutuu elämään.

Melun määrän suuruus riippuu ajasta ja melutasosta.

  • Jos oleskelet päivittäin yli 85 dB melutasossa, kuulosi on suojattava.
  • Kun korvan kuulo vaurioituu, sitä ei enää voida korjata.
  • Mukava ja istuva kuulosuojain, sovitettuna vallitsevaan melutasoon, on paras takuu kuulonsuojauksessa.

Toisinaan melun estäminen ei riitä. Joskus on pystyttävä myös sulkemaan melu ulkopuolelle ja päästämään tärkeät äänet läpi. Äänenhallintaan tarkoitetuissa kuulosuojaimissa käytetään patentoituja elektronisia tekniikoita, jotka suodattavat haitallisen melun pois, mutta päästävät hälytys- ja varoitusäänet sekä puheen läpi.

ARCTIC SAFETY Elektroniset kuulosuojaimet

Elektroniset kuulosuojaimet tai toisinaan puhutaan aktiiviset kuulosuojaimet sisältävät elektroniikkaa, joka antaa käyttäjälle erilaisia vaihtoehtoja työpäivän helpottamiseksi. Mahdollisia ominaisuuksia on paljon ja malleja monenlaiseen tarpeeseen. Yleisempiä, mitä toivotaan elektroniselta kuulosuojaimelta:

• Radiovastaanotto, bluetooth
• Sisäänrakennettu radiopuhelin
• Liitäntä matkapuhelimeen ja radiopuhelimeen

• Kuuleva tointo/kuulosuojain

Kuuleva kuulosuojain vahvistaa heikot äänet jopa kolminkertaiseksi, mutta ei päästä korviin yli 82 dB(A) melutasoa. Toimii myös impulssimelussa.

Kuulonsuojaimet valitaan käyttäjälle sopivaksi ja työolosuhteiden mukaan. Pitää myös huolehtia, että kuulosuojaimet toimivat muiden suojaimien kanssa hyvässä yhteistyössä ja on integroitavissa keskenään.

Elektronisen kuulosuojaimen vaatimuksia:

Kuulonsuojain on vaimennettava turvallisuuden, tehokkuuden ja mukavuuden kannalta riittävän paljon melua – ei liikaa, jotta varoäänet kuuluvat ja myös kommunikointi olisi mahdollista. Myöskään ei liian vähän, jotta kuulo ei vaurioidu. Vaihtoehtoja löytyy tarpeen mukaan.

Näytetään tulokset 1–16 / 96