Ensiaputarvikkeet

Ensiaputarvikkeet pitää löytyä nopeasti kun vahinko tai tapaturma käy. Oletko sinä varautunut. Ennakoi ja varmista ajoissa, että ensiapua voidaan antaa. Me autamme, jos tarvitset kunnon kartoituksen tehtaalla tai työmaalla.

Työnantajan on varmistettava riittävä valmius aloittaa ensiavun antaminen

Osaisitko sinä kertoa, missä on työpisteesi lähin ensiapupiste? Entä koska olet viimeksi tarvinnut silmähuuhdetta ja kestikö silmään kohdistuneen tapaturman ensiapu riittävän ajan? Onko työpaikkasi ensiaputarvikkeiden määrä riittävä suhteessa työpaikkasi tapaturmavaaran luonteeseen ja henkilöstön määrään?

Ensiapuvalmius on osa työpaikan turvallisuutta. Ensiapuvalmiudella tarkoitetaan sitä, että työpaikalla on, sen riskeihin ja työntekijämäärään nähden riittävä valmius aloittaa ensiavun antaminen asianmukaisilla ensiapuvälineillä sekä ensiapukoulutetuilla työntekijöillä ja toimintaohjeet tähän.

Miten valitaan työpaikalle tarvittavat ensiaputarvikkeet?

Laastaripaketilla ja särkylääkkeellä selviää pienistä kolhuista. Hyvin varustetusta EA-kaapista tulee löytyä mm. ensiapuside, haavataitoksia, haavapyyheitä, kangasteippiä ja laastareita. Kun tapaturman vaara kasvaa ilmeiseksi tulee myös ensiaputarvikkeiden valinnassa huomioida työnkuvat ja erityisolosuhteet.

Kemikaalien kanssa työskenneltäessä on silmähuuhdepullot oltava aina käsien ulottuvilla. Neutraloiva silmähuuhde katkaisee syövyttävän vaikutuksen ja on nopea ensiapu happo- ja emästapaturmiin. Hätäsuihku voi pelastaa työntekijät kemikaalien aiheuttamilta syöpymiltä ja palovammoilta. Kuumien roiskeiden ensihoitoon palovammageeli tai -laastari antaa suojaa ja lievittää kipua. Samalla kosteuttava vaikutus nopeuttaa paranemista ja ehkäisee arpikudoksen syntymistä. Työskenneltäessä suurien jännitteiden kanssa voi sähköiskun sattuessa defibrillaattori pelastaa työntekijän palauttamalla sydämen takaisin oikeaan rytmiinsä.

Arctic Safety tarjoaa kattavan valikoiman ensiaputarvikkeita

Arctic Safetyn ensiapuvalikoimasta löytyy erikokoisten ensiapukaappien lisäksi helposti mukaan otettavia EA-laukkuja, jotka voit sijoittaa vaikka huoltoautoosi tai työmaakopin toimistoon. Moduuleittain pakattuihin kaappeihin on helppo täydentää tuotekokonaisuuksia tai yksittäisiä tuotteita. Silmähuuhdepulloja löytyy myös lämmitettävällä kaapilla, jolloin silmähuuhde säilyy käyttölämpöisenä, eikä jäädy matalissa lämpötiloissa.

Työ- tai retkeilytakin taskuun sujahtaa myös helposti taskukokoinen ensiapupakkaus. Matkailuun, veneilyyn ja autoiluun löytyy omat versiot, ja muistathan, että kotona ja mökillä ensiapulaukun tai pakkauksen tulee sijaita paikalla, jonka kaikki perheen jäsenet ja vieraat tietävät.

Ensiapuvälineetkin kaipaavat säännöllistä ylläpitoa

Myös ensiaputarvikkeet vanhentuvat ja niiden päivittämisestä kannattaa pitää huolta tasaisin väliajoin. Optimaalisessa tilanteessa, missä tapaturmilta on vältytty, tuotteiden inventaariokin helposti unohtuu. Tuotteiden steriiliys voi heikentyä ajan kuluessa ja sidetarpeet haurastua. EA-paketeissa on kuitenkin selkeät merkinnät siitä, milloin tuote vanhenee, ja tämän jälkeen se tulee päivittää uuteen.

Näytetään tulokset 1–12 / 52