Päänsuojaimet pääsi turvana

Arctic Safety päänsuojaimet

Kypärän valintaan voivat vaikuttaa monet yritys- tai alakohtaiset tekijät, mutta lo-pullinen valinta tehdään aina riippuen suoritettavasta työtehtävästä. Riskienarvi-oinnissa kartoitetaan työntekijän kohtaamat mahdolliset uhkat ja ergonomian vaa-timukset, ja niiden perusteella tulee valita kyseiseen työtehtävään parhaiten sopiva suojakypärä.

Kypärästandardit

Kypärienkin osalta EN-standardit ovat suosituksia, ja niitä sovelletaan jokaisen työ-maan kohdalla sen tarpeisiin. EN-standardien testimenetelmiä suojakypärään:

  • EN 397 teollisuuskypärästandardi
  • EN 12492 kiipeilykypärästandardi
  • EN 14052 High Performance teollisuuskypärästandardi
  • EN 50365 Eristävät suojakypärät pienjännitetöihin standardi

Suojakypärän valinta

Yleisesti voidaan sanoa, että kun tasamaalla työskennellään, niin valitaan työkypäräksi EN 397. Putoamisvaarallisissa olosuhteissa (korkeanpaikan työskentely, kiipeily, lumenluonti katoilta) kypärä valinta on EN 12492. Lisäksi vaatimuksia voivat olla kuumankesto tai vaikkapa jännitetöihin soveltuva suojakypärä (EN 50365). Muita vaa-timuksia voivat olla esimerkiksi Hi-Viz huomiovärinen kypärä, joka parantaa käyttäjän havaittavuutta, ja rakennustyömailla pitää olla 4-pistekiinnityksellä leukaremmi. Toisissa suojakypärissä on tuule-tusaukot sellaisia töitä varten, joissa on kuuma. Sateen tullen tuule-tusaukot saadaan suljettua.

Turvallisuus ennen kaikkea

Tärkeintä valinnassa on muistaa, että kypärä suojaa päätä niiltä vaaroilta, joita silmällä pitäen se on valittu. Tämän suojaustason ylläpi-täminen vaatii AINA sen, että kypärä pysyy päässä kaikissa työtilanteissa ja työasennoissa. Laadukas leukaremmi lukittuna huolehtii turvallisuudestasi. Useat päähän kohdistuvat onnettomuudet johtu-vat kypärän putoamisesta päästä onnettomuushetkellä. Tällöin pää kolhiintuu sen jälkeen, eli kypärä ei täytä sille annettua suojainvaadetta.

Kypärän voi vaihtaa, päätä taas ei!

Järkevästi käytetty suojakypärä on halpa henkivakuutus. Tsekkaa ennen käyttöä, ettei kypärään ole tullut iskuja tai kolhuja, värjäytymiä tai muutoksia kemikaaleista tai UV-säteilystä. Kypäriin voidaan laittaa myös yrityksen logo, kysy lisää meiltä.

Lisävarusteet kypärään

Töitten mukaan työkypäriin on saatavilla monenlaisia lisävarusteita, kuten kuulonsuojaimia, erilaisia visiirejä kasvonsuojaukseen, niskasuojuksia sekä otsavaloja, jotka tuovat työkohteeseen valoa ja mahdollistavat kädet vapaana työskentelyn. Myös alushupuilla saadaan lisättyä lämpöä ja käyttömukavuutta tilanteen mukaan. Nämä ja paljon muuta löydät Kolmenkulman myymälästämme. Tervetuloa tutustumaan huippulaadukkaisiin kypärämalleihimme!