ARCTIC SAFETY PÄÄNSUOJAIMET pääsi turvana

Suojakypärän valintaan voivat vaikuttaa monet yritys- tai alakohtaiset tekijät, mutta lopullinen valinta päänsuojaimista tehdään aina riippuen suoritettavasta työtehtävästä. Riskienarvioinnissa kartoitetaan työntekijän kohtaamat mahdolliset uhkat ja ergonomian vaatimukset, ja niiden perusteella tulee valita kyseiseen työtehtävään parhaiten sopiva suojakypärä.

Kypärästandardit:

Työkypärienkin osalta EN-standardit ovat suosituksia, ja niitä sovelletaan jokaisen työmaan kohdalla sen tarpeisiin. EN-standardien testimenetelmiä suoja- tai työkypärään:

EN 397 teollisuuskypärästandardi

EN 12492 kiipeilykypärästandardi

EN 14052 High Performance teollisuuskypärästandardi

EN 50365 Eristävät suojakypärät pienjännitetöihin standardi

Suojakypärän valinta:

Yleisesti voidaan sanoa, että kun tasamaalla työskennellään, niin valitaan työkypäräksi EN 397. Putoamisvaarallisissa olosuhteissa (korkeanpaikan työskentely, kiipeily, lumenluonti katoilta) kypärä valinta on EN 12492. Lisäksi vaatimuksia voivat olla kuumankesto tai vaikkapa jännitetöihin soveltuva suojakypärä (EN 50365). Muita vaatimuksia voivat olla esim. Hi-Viz huomiovärinen kypärä parantaa käyttäjän havaittavuutta ja rakennustyömailla pitää olla 4-pistekiinnityksellä leukaremmi. Toisissa suojakypärissä on tuuletusaukot töihin missä on kuuma, sateen tullen ne saadaan suljettua.

Turvallisuus ennen kaikkea:

Tärkeintä valinnassa on muistaa, että kypärä suojaa päätä niiltä vaaroilta, mihin se on valittu. Tämän suojaustason ylläpitäminen vaatii AINA sen, että kypärä pysyy päässä kaikissa työtilanteissa ja työasennoissa. Laadukas leukaremmi lukittuna huolehtii turvallisuudestasi.

Useat päähän kohdistuvat onnettomuudet johtuvat kypärän putoamisesta päästä onnettomuus hetkellä. Tällöin pää kolhiintuu sen jälkeen, eli kypärä ei täytä sille annettua suojainvaadetta.

Päänsuojaimet

Päänsuojaimet kannattaa valita huolella. Ennen kaikkea mietitään turvallisuuden, kuinka kypärä istuu päähän ja tarvittavat suojaimet, jotka sitten saadaan integroitua kypärään.

Kypärän voi vaihtaa, päätä taas ei!

Järkevästi käytetty suojakypärä on halpa henkivakuutus. Tsekkaa ennen käyttöä, ettei kypärään ole tullut iskuja tai kolhuja, värjäytymiä tai muutoksia kemikaaleista tai UV-säteilystä. Kypäriin voidaan laittaa myös yrityksen logo, kysy lisää meiltä.

Lisävarusteet kypärään:

Töitten mukaan työkypäriin saadaan monenlaisia lisävarusteita esim. kuulonsuojaimet, erilaisia visiirejä kasvonsuojaukseen, niskasuojus ja otsavalot tuomaan valoa työkohteeseen kädet vapaana työskentelylle. Myös alushupuilla saadaan lisättyä lämpöä ja käyttömukavuutta tilanteen mukaan.

Nämä ja paljon muuta löytyy Kolmenkulman myymälästämme. Tervetuloa tutustumaan huippulaadukkaisiin kypärämalleihimme!