Valaisimet työkäyttöön

”Kyllä tekis jos näkis”

Monet työtehtävät vaativat tarkkuutta, jonka edellytyksenä on kunnollinen valaistus. Riittävä valaistus onkuitenkin myös oleellinen työturvallisuusasia. Me Arctic Safetyllä tarjoamme monipuolisen ja laadukkaanvalaisinvalikoiman yrityksesi käyttöön. Meiltä löydät niin käsivalaisimet, monipuoliset otsavalot kuin työvalotkin. Tutustu valikoimaamme.  

Valaisinten valinta

Valaisinteknologia kehittyy kovaa vauhtia ja työn vaatimukset oikean valaistuksen löytämiseen siinä mukana.Valaisinten valinnassa ratkaisee käyttökohde ja sopivuus käyttäjälle. Valotehoa on tarjolla paljon, vähän tai sopivasti. Joskus nämä löytyvät kaikki samasta lampusta. Valon määrää mittaa lumen tai nykyisin luumen (lm). MeArctic Safetyllä autamme sinua mielellämme valitsemaan käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuvan valaisinmallin.

Valaisinten vaatimukset

Oikeanlaisen valaisimen valinnassa tulee ottaa huomioon sille asetetut vaatimukset; riittääkö paristokäyttöinenmalli vai olisiko akulla toimiva parempi vaihtoehto? Vaaditaanko valaisimelta vesitiiveyttä tai iskunkestävyyttä?Toisinaan ehdottomana vaatimuksena voi olla EX-suojaus tai kemikaaliroiskeet kestävä lamppu. Jos molemmat kädet pitää vapauttaa työntekoon, sopivin ratkaisu on todennäköisesti otsavalo. Olennaista on tietenkin myös hintaluokan määritteleminen. Mitä enemmän vaatimuksia valaisimelle asetetaan, sitä korkeampi on myös hinta. Esimerkiksi otsavalojen hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä useaan sataan euroon. 
Myös valaisimen sopivuutta muiden suojainten kanssa on hyvä miettiä etukäteen ja tutustua esimerkiksikypäräkiinnitteisiin työvalovaihtoehtoihimme.