Talvikäsine Tegera 299 vedenpitävä Thinsulate huomio

25,90 alv 0%32,12  sis. alv 24%

Talvikäsine Tegera 299 vedenpitävä Thinsulate huomio on erikoispitkä vedenkestävä talvikäsineiden Kuningas, jossa vahvikkeet sormissa ja peukalossa, nivelletyt sormet, tuulen- ja vedenpitävä kalvollinen kämmenselkä.

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,

Kuvaus

Talvikäsine Tegera 299 vedenpitävä Thinsulate huomioväri

Talvikäsine Tegera 299 vedenpitävä Thinsulate huomio on erikoispitkä vedenkestävä talvikäsineiden Kuningas, jossa vahvikkeet sormissa ja peukalossa, nivelletyt sormet, tuulen- ja vedenpitävä kalvollinen kämmenselkä. Erittäin pehmeä miellyttävä nahkakäsine talvikäyttöön. Lämmin Thinsulate-vuori. Keltainen huomiokäsine.

Tegera 299 suojaa:

Hankausvammat, rakot, naarmut, syvät haavat, suojaa lialta, kosketus märkään, kosketus kosteaan, kylmyyttä vastaan.

Ensisijaiset käyttöympäristöt:

Tuuliset ympäristöt, kylmät ympäristöt, märät ympäristöt, vaativa ympäristö.

Talvikäsine Tegera 299 vedenpitävä Thinsulate huomio tekniset tiedot:

Tyyppi: Käsineet kylmyyttä vastaan
Luokka: Cat. II
Koot: 7, 8, 9, 10, 11, 12
Kämmenpuolen materiaali: Naudan pintanahka
Kämmenpuolen paksuus 0,7-0,8 mm
Pintamateriaali: Polyesteri, Neopreeni
Vuori: Talvivuori
Vuorin materiaali: Thinsulate™ 150g
Pituusalue: 255-310 mm

Väri Vihreä huomioväri, musta/valkoinen
Pareja nipussa/laatikossa 6/60

Yleistä Asentajan käsineistä sekä työkäsineistä yleensä:

Suojakäsineiden tarkoitus on suojata ihoa lialta ja erilaisilta työn vaara- tai haittatekijöiltä. Työkäsineet valitaan aina tehtävän työn mukaisesti ja vaihdetaan riittävän usein likaiset tai rikki mennneet uusiin! Esimerkiksi teollisuudessa sattuu vuosittain paljon käsiin kohdistuvia tapaturmia. Vaaratilanteita on aiheuttanut muun muassa myös käsineiden tai hihan kiinnitarttuminen pyöriviin laitteisiin tai koneisiin. On tärkeää, etteivät käsineiden rannekkeet haittaa työn tekemistä. Samoin sopivan kokoisen käsineen valinta on tärkeää.

On tärkeää selvittää työnkuva, mitä vaatimuksia se asettaa suojakäsineelle: suojataanko kädet kuumalta, kylmältä, viilloilta, pistoilta, tärinältä, kemikaaleilta vai pelkästään lialta.

Monissa töissä vaaditaan viiltosuojakäsineiden käyttöä. Viiltosuojakäsineissä on erilaisia merkintöjä viiltosuojauksen tasosta. Esim. luokka 3 suojaa hyvin ja luokka 5 erinomaisesti viiltoja vastaan. Uudet merkinnät on kirjaimin B-E, joissa vastaavasti esim. C suojaa hyvin ja D vielä paremmin.

Muut Talvi- ja vuorelliset käsineet

Muut nahkakäsineet

THL Suojakäsine ohjeistus

Talvikäsineistä pohdintaa:

Talvikäsineet pitää olla lämpimät. On monia vuorimateriaaleja huolehtimaan siitä että kädet pysyvät toimintakunnossa pakkasella. Työn mukaan käsineen ominaisuudet määritellään. Kalvokäsineet ovat yleistyneet ja huolehtivat ettei kosteus pääse työkäsineeseen. Nahkamateriaalit ovat suosittuja, etenkin naudannahka joka on vahvempaa ja siitä saadaan laadukasta talvikäsinettä. Esim. Tegeran 296 on hyvä esimerkki laadukkaasta ja lämpimästä talvisuojakäsineestä. Tegera 296 Talvikäsineet on erikoispitkä vedenkestävä talvikäsine, jossa laadukas pehmeä naudannahka, vahvikkeet sormissa ja peukalossa, nivelletyt sormet, tuulen- ja vedenpitävä kämmenselkä. Thinsulate-lämpövuori. Materiaali voi olla myös PVC, nitriili tai jokin muu pinnoitehanska. Myös viiltosuojahanskaa saa talvimallisena. Fleece vuori on lämmin ja usein melko ohut. Näin saadaan kohtuullinen otetuntuma työhön säilymään.

Toinen hyvä esimerkki laadukkaasta talvisormikkaasta on synteettinen kalvokäsine pinnoitteella.

Granberg talvikäsine ex microskin/spandex, fleecevuori, vedenpitävä

MicroSkin Shield® -materiaalia, ProTex®-kalvo, kämmenselkä Spandexia®. Joustavat käsineet, joilla saa pitävän otteen. Suojaavat kylmältä ja kosteudelta. Lämpöä eristävä, vedenpitävä ja hengittävä kiinniommeltu ProTex®-kalvo. Lämmin ja pehmeä vuori. Vahvistettu kämmenosa ja peukalontyvi.

Kolmas tyyppi on erilaiset kumityökäsineet tai kemikaalikäsineet vuorella kiinteänä tai irtovuorella, mikä on taas kätevä kuivumisen kannalta.

Talvikäsineet kannattaa valita huolella:

Laadukkaat talvikäsineet maksavat hieman enemmän mutta säästävät ajan kanssa. Tuovat töihin tehokkuutta ja turvallisuutta. Hyvä suojakäsine talven kylmyyteen kestää pidempään ja säätää myös siten.

Tästä esimerkki edelliset ja Polar Drip talvikäsine, joka on eristetty irtovuorellinen talvikäsine, joka estää nesteitä pääsemästä käteen. PVC materiaali joka kestää ja pitää kosteuden poissa sekä PU vaahtoeriste käsineessä lisää lämmöntuntua. Kyseinen talvikäsine on kelkkamiesten suosiossa sekä talvisin kalatalouden käytössä.

Kannattaa selvittää työkäsineiden valinnan tueksi seuraavia seikkoja:

 • työpaikan/työtehtävän riskinarviointi
 • suojakäsineiden/asentajankäsineiden ja käsien suojaamisen kannalta työympäristön vaara- ja haittatekijät
 • käyttö- ja altistusaika esim. haitallisissa kemikaalitöissä
 • selvitä materiaalin ja mallin suojaavuus työn vaaroilta ja haitoilta, kysy lisää!
 • käsinemallin toimivuus työssä: sorminäppäryys, tuntoherkkyys, mekaaninen kestävyys, suojaus liekiltä tai kuumilta roiskeilta
 • käsineiden yhteensopivuus muiden suojainten kanssa
 • työssä tai työtehtävässä suojan antava suojakäsinemalli ja sen materiaali. Kumi- ja muovikäsineet: märkä työ, nestemäiset aineet, kemikaalit tai suojaus tartuntataudeilta. Nahka-, tekstiili-, tai yhdistelmäkäsineet: mekaaniset vaarat, kuumuus, tuli tai kylmä.
 • oikea koko. Varmista myös pienien ja isojen kokojen saatavuus.
 • käyttäjien henkilökohtaiset ominaisuudet, mahdolliset allergiat tai yliherkkyydet
 • materiaalin ja niiden varastoinnin kestävyys, kysy lisää!
 • työntekijöiden antama palaute
 • käytettävä pesu ja huolto tai kertakäyttöisten käsineiden hävittäminen.