Silmiensuojaimet ja hitsaussuojaimet Arctic Safetyltä

Silmiensuojaimet ja hitsaus: Suojaimet suojaksi silmille!

Silmään kohdistuva tapaturma on usein vakava ja voi jättää ikuisen silmävamman. Silmätapaturman voivat aiheuttaa kipinät, roiskeet, sirpaleet ja lentävät kappaleet. Näiltä kaikilta voit suojautua käyttämällä suojalaseja. Valitse silmänsuojaimet niin, että ne myötäilevät kasvojen rakennetta ja istuvat tiiviisti.  Näin huomioit myös sivuilta ja alhaalta tulevat mahdolliset riskit. Henkilökohtaisessa silmiensuojauksessa (EN 166) olosuhteet määrittelevät ominaisuudet,  ja Arctic Safetyn valikoiman lasit myös näyttävät hyviltä!

Ominaisuuksia, joita todella tarvitaan silmiensuojaimissa ja hitsaustuotteissa!

Lukuisilla eri pinnoitteilla suojalasit saadaan sietämään koviakin iskuja. Nopeilta kappaleilta suojauksen tunnuksena linsseissä käytetään F-, B- tai A-merkintää. Platinum-pinnoite on erinomainen suoja huurtumista vastaan ja kestää erittäin hyvin myös mekaanista kulutusta. Laadukkaissa malleissamme pinnoite löytyy kummaltakin puolelta linssiä. Naamiomalliset suojalasit suojaavat lentäviltä hiukkasilta, roiskeilta tai kaasuilta ja höyryiltä. Polarisoidut aurinkolasit/suojalasit ovat loistava valinta kevätauringon alkaessa paistamaan. Baxter mallissa myös Platinum-pinnoite, pysyvästi huurtumaton malli.

Suojalasien valinnassa kannattaa varmistaa, että niiden optiset ominaisuudet vastaavat työn vaatimuksia. Optisia luokkia, jotka kuvaavat linssin optisia ominaisuuksia, on 1–3, näistä 1 on paras. Useita suojalaseja on saatavilla myös omilla linssivahvuuksilla, joilla voidaan taata turvallinen työskentely ja hyvälaatuinen työn tulos. Altistumme päivittäin myös luonnonvalon ja elektronisten laitteiden näyttöjen siniselle valolle.  Esimerkiksi CSP-linssillä tätä rasitusta voidaan tehokkaasti vaimentaa, ja linssi ehkäisee myös häikäistymistä sisältä ulos mentäessä

Lentävät kappaleet ja roiskeet voivat vahingoittaa silmien lisäksi myös kasvoja. Tällöin kasvot tulee suojata peittävällä muovi- tai verkkovisiirillä. Pääpannalla visiiri voidaan säätää sopivaksi. Visiiri voi olla yhdistetty myös kypärään tai osaksi hengityssuojainta.

Silmiensuojaimet ja hitsaus:

Myös hitsausmaski on kasvojensuojain, joka suojaa silmiä ja kasvoja hitsatessa. Hitsausmaskit voivat olla valmistettu säteilyä suodattavista materiaaleista tai ne voivat olla sähköoptisia suodattimia, jotka tummuvat automaattisesti valokaaren syttyessä.

Panosta silmänsuojaimien hankintaan. Silmiensuojaimet ja hitsaus suojaimet kestävät pitkään hyvin huollettuna! Näköaistisi on korvaamaton, ja sitä suojelemalla voit myös samalla näyttää hyvältä. Muista tarkistaa aina, että suojalaseja ostaessasi niistä löytyy CE-merkintä. Ylläpidä suojalasien kuntoa pitämällä linssit puhtaana puhdistuspyyhkeillä, puhdistus-asemilla tai spraysuihkeilla ja säilyttämällä suojalaseja pussissa tai kotelossa.

Me Arctic Safetylla autamme sinua oikeanlaisten silmäsuojainten valinnassa. Tarvittaessa voimme tulla myös työpaikallesi kartoittamaan juuri sinun tarpeisiisi ja työtehtäviisi soveltuvat suojaimet.

Näkemisiin,
Hanne ja Mika

Näytetään tulokset 1–12 / 134